CONSULTEN EN WERKWIJZE

Wat doet de gewichts consulent?

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Dit is de officiële definitie zoals de beroepsvereniging hanteert. Mijn persoonlijke invulling hieraan is “in een uitgebreide intake, samen met de client op onderzoek uitgaan en in kaart brengen waar problemen zijn of slechte gewoonten. Vervolgens werken we samen aan een gezond voedings- en leefpatroon. Niet alleen voor personen die gewicht willen verliezen maar ook voor diegenen die graag op gewicht willen blijven.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie, soms ook voedingsgeneeskunde genoemd, is een complementaire geneeswijze/therapie met wetenschappelijke basis die als doel heeft de gezondheid van de mens te herstellen/op peil te houden en ziekteprocessen te bestrijden.

In de orthomoleculaire therapie is voeding de basis en maakt men gebruik van voedings-supplementen, zoals vitamines, mineralen, vetzuren en andere (voedings)stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en opnemen/verwerken. Voedingsadviezen en voedingssupplementen worden op de persoon afgestemd.

Het Orthomoleculair consult heeft tot doel het herstellen van uw conditie en vitaliteit of de behandeling van gezondheidsproblemen. Met behulp van een uitgebreide intake en vragenlijsten onderzoeken we de aard van de klachten; welke disbalans is er en welke vitaminen en mineralen komt u tekort. Vervolgens maken we een herstelprogramma ter verbetering van uw conditie en vitaliteit en/of een behandelprotocol t.b.v. uw gezondheidsklachten.

Waar kan een voedingsdeskundige u mee helpen?

Wat is goede voeding en wat kan ik beter laten staan. Hoe ontwikkel ik gezonde gewoonten t.a.v. voeding en beweging. Wanneer u last heeft van bepaalde klachten kan een voedingsdeskundige u helpen met het aanpassen van uw voeding en zo uw klachten laten verminderen of laten oplossen.

Als u veel sport of veel stress ervaart kan ik u adviseren welk voedingspatroon het beste bij u past. Maar ook vrouwen in de menopauze kunnen door aanpassing van hun voeding veel minder last hebben van allerlei klachten.

Ondersteuning door Bach Remedies

Inzet van planten- en bloesemremedies ter ondersteuning bij gemoedstoestand of emoties, ook geschikt voor kinderen.

Werkwijze

Clienten worden na een intake en het geven van een uitgebreid advies, gedurende een bepaalde periode begeleid.

De consulten vinden 1 op 1 plaats, tijdsduur per consult ca. 30min- 75 min.